У ландшафтному парку "Знесіння" створять міський сад, де вирощуватимуть виноград. У Львові стартує унікальний соціально-екологічний проект Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden, аналогів якого немає в Україні.

Проект реалізовуватимуть міжнародна громадська організація GLEN та ГО "Аналітичний центр "За ЕКОрозвиток". Організатори планують прибрати парк від надмірної рослинності та сміття, підготувати у південній частині парку місце для розвитку виноградарства та створення міського саду, повідомляє ZAXID.NET.

Завдяки реалізації проекту з вершин пагорба краще буде проглядатися панорама міста. Проект покращить санітарний стан парку, а також відродить давню культуру виноградарства.

"Ми хочемо зробити парк таким, яким він був ще у XVI ст. Згідно з принципами урбаністичного садівництва, кожен зможе вирощувати тут виноград, овочі та фрукти як спільні ресурси", – зазначають організатори.

Читайте також: У Львові відкрили перший муніципальний велопрокат

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Проект Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden реалізовуватимуть впродовж п'яти років.

А підготовку території – розчищення від сміття і надмірної рослинності – почнуть вже 10 жовтня.

Проект запрезентують 24 жовтня на Чернечій горі під час відкриття виставки про історію садівництва у Львові.