Одеські пляжі "атакували" небезпечні медузи. "Капюшони" морських мешканців досягають до 30 сантиметрів у діаметрі, а їх щупальця можуть бути довжиною до півметра.

Про це передає odessamedia.net.

Експерти пов'язують навалу медуз із зміною температур і просять одеситів бути обережними. Однак, у зв'язку з похолоданням, мешканці міста у воду і не лізуть, а просто спостерігають за морськими істотами зі сторони. Багато хто з них влаштовують в соцмережах своєрідний флешмоб, де викладають фотографії медуз різних забарвлень і розмірів.

"Я часто їжджу на велосипеді на Морвокзал. Останнім часом я помітила велику кількість медуз. Вони виглядають страхітливо і заворожуюче одночасно", - розповіла юна одеситка Настя.

Читайте також: Двох рибалок у відкритому морі врятував саморобний холодильник

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До слова, ці істоти називаються корнеротами. Такий вид медуз може викликати опіки у людини. Дотик до щупальців викликає відчуття, схоже на опік кропивою. Слиз медузи теж токсичний. Такі істоти зазвичай мешкають в Атлантичному океані, включаючи Середземне і Чорне моря. Вони люблять холодну воду і в серпні-вересні зазвичай підходять до берега.