Шість невпізнаних бійців, які загинули в боях під Іловайськом, були поховані на Кушугумскому кладовищі Запоріжжя. Повідомили в Міністрерстві оборони.

"Я впевнений, що рано чи пізно ми встановимо імена наших невідомих героїв, тому що вони все зробили, щоб над Україною та запорізької землею було мирне небо, щоб наші діти й онуки ходили в дитячі садочки та школи. Ціною свого життя вони зупинили ворога ", - сказав після закінчення жалобної церемонії Михайло Логвинов, учасник АТО.

Читайте також: Тіла 164 бійців АТО досі не опізнали

Командир Народної самооборони Запорізької області Сергій Тіунов, який у складі батальйону "Донбас" брав участь у боях за Іловайськ, був більш критичний в оцінках. Він вважає ганьбою наявність невідомих солдатів в Україні.

"Іловайськ - це, напевно, найбільша трагедія в новітній історії України, - каже Тиунов. - З тієї простої причини, що в Іловайськ зайшли найбільш мотивовані на той момент люди. Всі добровольчі батальйони брали участь у боях в Іловайську і більшість з них пройшло через полон, дуже багато загинуло і практично всі були поранені. Навіть важко оцінити цю трагедію в масштабах всієї країни, тому що в цьому бою був знищений генофонд країни - більше тисячі загиблих, більше 150 пройшли полон, які досі не відновилися після тих принижень, ганьби, болю, знущань "- заявив Тиунов.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, що на Кушугумскому міському кладовищі вже двічі проводили поховання невідомих героїв, загиблих під Іловайськом та Дебальцеве. У перший раз, в минулому році, були поховані 54 бійця, 7 серпня 2015 року - ще 57 чоловік. Пізніше, за даними заступника Запорізького обласного військового комісара Михайла Логвінова, з них 28 тіл були впізнані і забрані для перепоховання родичами, ще п'ять осіб впізнані і незабаром за ними приїдуть близькі. Таким чином, зараз під Запоріжжям поховані 89 учасників АТО, з яких 84 залишаються невідомими.