В Сімферополе зник соціальний інсулін, в Євпаторії – знеболюючі, а в Керчі відмовляються проводити операції онкохворим за відсутністю анестетиків.

Понад двох тижнів у Сімферополі неможливо взяти інсулін по безкоштовному рецепту. При цьому, ліки виробництва місцевого заводу "Крим-Фармація" знаходяться у вільному продаж, пишуть журналісти газети "Кримський телеграф".

"В міністерстві охорони здоров`я заявляють, що інсулін є в 23 аптеках, які належать "Крим-Фармація". Але лише в Сімферополі їм належать 26 соціальних аптек. Не знайшовши потрібних ліків в однієї аптеки – мешканцю доведеться бігати по інших аптеках навмання", - пишуть журналісти.

У Євпаторії і Керчі зникли потужні знеболюючи. Возити ліки доводиться з Сімферополя, бо лише там є спеціальна кімната для їх зберігання.

"У Керчі лікарі відмовляються робити планові операції онкохворим пацієнтам, посилаючись на відсутність необхідних медичних препаратів. Наприклад, одній з місцевих мешканок повинні були зробити операцію ще 21 серпня, але пройшло вже більше місяця, а лікарі її, як і раніше, випроваджують", - ідеться у статті "Кримського телеграфу".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Крим "проїв" вдвічі більше за Чечню і Дагестан

Вартість оздоблення однієї такої кімнати – вісім мільйонів рублів, тендери на її створення оголосили сім кримських лікарень. Проте, в республіканському бюджеті на це не запланували грошей.