Мешканці Запоріжжя вранці в суботу влаштували грандіозну тисняву, бажаючи отримати шматочок безкоштовного торта, який роздавали на відкритті традиційного Покровського ярмарку.

Як пише Z-city, у минулі роки за безкоштовним частуванням, яке мерія щорічно замовляє у кондитерів міста, також було неспокійно.

Тому адміністрація міста спробувала зробити захід більш безпечним. Цього року навколо місця роздачі торту поставили загородження. Спершу туди пускали виключно дітей, і була надія, що цього року все пройде більш цивілізовано, ніж раніше. Але після того, як торт отримали всі бажаючі діти, натовп зніс огородження і навколо столу утворилася жахлива тиснява.

Торт для запоріжців готували кілька днів по 15 годин на добу. На його виготовлення пішло 100 кг цукру, 50 кг борошна, 50 кг згущеного молока, 7 сотень яєць, 4 кг повидла. Розмели його миттєво.

Читайте також: Сьогодні Запоріжжя святкує День міста (фото)

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Нагадаємо, в 2012 році схожим чином прославився Севастополь, де під час установки рекорду з приготування найбільшої порції салату "олів'є" люди билися за порцію салату.