На виготовлення медалі "За бойову звитягу" з обласного бюджету виділять 150 тисяч гривень. Про це повідомив перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький, з ініціативи якого і засновано на Прикарпатті цю відзнаку.

Згідно з спільним розпорядженням обласної держадміністрації та обласної ради, "нагороду вручатимуть учасникам антитерористичної операції на Сході України: військовослужбовцям, добровольцям, правоохоронцям, медичним працівникам, жителям та уродженцям Івано-Франківської області, які зі зброєю в руках проявили звитягу, мужність та героїзм, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України".

Кандидатури на нагородження подаватимуть військкомати та громадські організації учасників АТО. Якщо військові будуть відзначені посмертно, то нагороду вручатимуть рідним загиблого.

Читайте також: Військова прокуратура шукає 16 тисяч дезертирів із зони АТО

Перше вручення нагород планують провести на День захисника України 14 жовтня. А загалом, вручатимуть такі відзнаки кілька разів на рік у дні великих державних свят.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Медаль виготовлятиметься з латуні, на ній буде зображено хрест, а всередині на перехресті двох мечів буде малий Державний герб України.

Від квітня минулого року на частину території Донбасу проводиться антитерористична операція.