Після анексії Криму Російською Федерацією на півострові продовжуються переслідування кримськотатарських активістів.

Десять кримських татар знаходяться під російським слідством, сімох вже посадили у в'язницю, заявив голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв в ефірі Радіо Крим.Реаліі.

"Доказова база в будь-якій з цих справ не має нічого такого істотного. Це голослівні звинувачення. Причому ті, кого звинувачують у "справі 3 травня" - це нібито застосування сили відносно представника влади, хоча ніякої влади тоді ніхто представляв навіть у рамках російського законодавства ... Тому ці дії могли б трактуватися, як дрібне хуліганство", - сказав він.

Читайте також: "Блокада" Криму скоротила кількість охочих відвідати півострів

Серед заарештованих - заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Термін його арешту, який неодноразово продовжували, закінчується 19 листопада.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Чийгоза заарештували за участь у мітингу біля парламенту Криму в лютому 2014 року.