Терористи не відводять військову техніку з лінії розмежування.

Як повідомляє УНН, про це розповів голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"Поки що навпаки є деяка концентрація танкових підрозділів на маріупольському напрямку, але сподіваємося, що найближчим часом це відведення буде", - сказав він.

Також він запропонував розширити місію ОБСЄ на час відведення зброї від лінії зіткнення, адже вони можуть спостерігати за ситуацією на окупованій бойовиками територіях.

Проте глава місії ОБСЕ Олександр Хуг неодноразового заявляв, що терористи перешкоджають діяльності міжнародних експертів, іноді навіть відмовляють їм у дозволі проїхати на непідконтрольну українському уряду територію.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Жебрівський зауважив, що у поточній кількості експерти ОБСЄ не зможуть повністю проконтролювати процес відвення зброї калібром менше 100 мм.

Також глава Донецької облради нагадав, що місцеві вибори у регіоні можливі за умов виведення російських солдат з території суверенної України та відновлення українського радіомовлення.

Читайте також: Сепаратисти "ЛНР" відвели 30 танків від населених пунктів - ОБСЄ

Нагадаємо, що ОБСЄ у звіті від 5 жовтня повідомили про відведення 30-ти танків з боку бойовиків "ЛНР".