Процес відведення озброєння на Донбасі йде повільно та не системно.

Як повідомляє Zaxid.net, заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг наголосив, що роботу по відведенню важкої зброї на Сході можна оцінити як незадовільну.

Експерт відзначив, що співробітники моніторингової місії наглядають за процесом, як під час відведення, так і після, констатуючи, що зброя не повертається.

Проте, за словами Хуга, на місцях дислокації відведеної техніки ще немає достатньої кількості танків, щоб сказати, що процес завершили.

Також терористи продовжують ігнорувати домовленості контактної групи у Мінську, адже на деяких ділянках на лінії розмежування присутня заборонена техніка, яка ночами переміщується.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Чотири дні тому ОБСЄ помітили дві артилерійські гармати з тягачами а також самохідні гаубиці САУ і танк на території у терористів "ДНР".

Незважаючи на те, що у звіті від 4 жовтня спостерігачі написали, що луганські сепаратисти відвели 30 танків, все одно на непідконтрольній Україні території залишається 12 САУ і сім гаубиць із тягачами.

Читайте також: Аеророзвідка "Дніпро-1" зафіксувала 16 танків "ДНР" під Маріуполем (відео)

Нагадаємо, що з 3 жовтня у Україні відбувається виведення важкої техніки калібром менше 100 мм. Першими з зони АТО пойдуть українські танки.

Такий процес пошириться на Донецьку область, хоча очільник ОДА Павло Жебрівський наголошував на великому скупченні ворожих танків біля Маріуполя.