Районний суд міста Харкова засудив до 8,5 років кілера, який збирався вчинити вбивство екс-співробітника ФСБ, громадянина РФ Іллі Богданова.

Богданов попросив в Україні політичного притулку і став бійцем корпусу "Правий сектор".

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Найманець був затриманий співробітниками спецслужб в кінці січня. На допиті він розповів, що в 2014 році в Бєлгороді був завербований главою "Оплоту" Євгеном Жиліним і ФСБ Росії. За вказівкою кураторів він збирав інформацію про переміщення українських військових, а в підсумку отримав завдання вбити політбіженця.

Під час обшуку у нього вилучили снайперську гвинтівку, з якої він збирався застрелити Богданова, безшумний пістолет і патрони.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: ФСБ знайшла в російській школі книжки про Бандеру і Шухевича

Нагадаємо, що влітку 2014 року старший лейтенант Прикордонних військ Федеральної служби безпеки Росії Ілля Богданов перейшов на бік України і звинуватив Путіна в розпалюванні війни.