У місті Тернівка Дніпропетровської області СБУ затримала члена терористичної організації "ДНР". 35-річний місцевий мешканець влітку 2015 року пройшов спеціальну підготовку у тренувальному таборі бойовиків на території анексованого Криму та брав активну участь у діяльності терористичної організації.

Про це йдеться на сайті СБУ.

За завданням своїх кураторів він намагався сформувати "партизанський загін" для здійснення диверсій і терористичних актів на території Західного Донбасу. Також через російські соцмережі зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та переміщення українських підрозділів. Зокрема він вів активну антиукраїнську агітацію.

Співробітники СБУ затримали терориста під час спроби виїхати до Криму.

Читайте також: Донецькі правоохоронці вилучили у підлітка гранати і наркотики (фото)

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

У зловмисника вилучено дві бойові гранати Ф-1 та РГД-5, які він намагався застосувати проти членів оперативно-слідчої групи. Під час обшуку його помешкання правоохоронці вилучили ще дві гранати РГД-5 із запалами, засоби спілкування та символіку так званої "Новоросії".

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.