Члени місії ОБСЄ не змогли встановити, звідки вівся обстріл околиць Донецька, через який загорівся будинок і загинула людина згідно заяви із "ДНР".

Про це пише Корреспондент.

"О 14:55 10 жовтня, перебуваючи в спостережному пункті Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на підконтрольному "ДНР" Донецькому залізничному вокзалі, місія почула вибух на півночі у трьох кілометрах від місця спостереження", - йдеться у сьогоднішньому звіті організації.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала порушення при відведенні техніки бойовиками

Згідно інформації, о 16:10 російський представник та "днрівці" повідомили місію, що обстріл стався у населеному пункті Веселе.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

По дорозі на місце члени ОБСЄ побачили палаючий висотний будинок на вулиці Злітною в Донецьку. У цій будівлі, за даними Reuters, розташовувався штаб батальйону сепаратистів "Сомалі", командиром якого є Гіві.

Спостерігачі зафіксували снаряд, що потрапив у північно-західну сторону стіни першого поверху дев'ятиповерхівки. Даних про жертви у місії немає. Поблизу зруйнованого терміналу аеропорту Донецька спостерігачі зафіксували ще один снаряд, випущений по будівлі.

Пізніше, о 17:50 у ОБСЄ виявили свіжий слід від попадання мінометного снаряда у трьох метрах на захід від вулиці Стратонавтів у Веселому, кров і людські останки навколо зони попадання та невеликий фрагмент кістки, застряглий у дереві.

Бойовики розповіли спостерігачам, що одного сепаратиста вбили і поранили ще двох. За їхніми словами, обстріл відбувся між 14:10 і 14:20.

Спостерігачі дослідили воронку та встановили, що вона - від снаряда піхотного міномета калібром імовірно 60 мм. Глибина воронки - 10 см, діаметр - 35см.

"Через великий кут потрапляння снаряда, в ОБСЄ не можуть встановити напрямок ведення вогню", - наголошується у звіті місії.