У центральних областях України посуха. Зокрема, у Запоріжській області за останні три місяці не було дощів.

Цією ситуацією занепокоєні аграрії, адже родючий шар грунту сухий і не готовий до посіву. Через це посівна кампанія відстає від минулорічної на 1-2 тижні. Нині у Запоріжжі засіяно 449 тис. га, що на третину менше запланованого. Аграрії називають ситуацію критичною і говорять, що посуха може призвести до стихійного лиха і нестачі продуктів.

Читайте також: Посуха загрожує роботі українських ГЕС

"На сході та півдні сухо, дощів малувато. Будемо сподіватися, що вони все ж таки будуть" - сказала головний агрометеоролог Укргідрометцентру Тетяна Адаменко. Вона також наголосила, що строки посівної кампанії підходять до завершення.

Усього в Україні під урожай 2016 року озимини передбачається посіяти на площі 7,4 млн. га, що менше порівняно з минулим роком на 18%.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще