Людей з особливими потребами на Львівщині залучатимуть до творчості. Зокрема, проект "Славетні українці: торкаючись, бачу", який представили торік, має продовження.

Як повідомляє ZAXID.NET проект "Славетні українці: торкаючись, бачу" зроблено таким чином, що портретні образи з картин втілили в об'ємні скульптурні портрети. Скульптури видатних українців виготовили студенти Львівської національної академії мистецтв. Незрячі можуть ознайомитись з ними за допомогою кінчиків пальців. А діти з вадами слуху розмалюють ці скульптури.

Крім того, до кожного бюсту буде долучено табличку з відповідною інформацією шрифтом Брайля та аудіозапис. Про відомих українців розповідатимуть Джамала, Олександр Пономарьов, Святослав Вакарчук та інші артисти, розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Читайте також: В Ужгороді завелися міньйони (фото)

Проект "Славетні українці: торкаючись, бачу" мандруватиме усіма районами Львівщини. Згодом він відвідає й інші області України.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наостанок скульптури покажуть у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал" в Києві.