Черкаси знову накрило їдким смогом. Така ж ситуація у Смілі, Золотоноші та Звенигородці.

Про це повідомляє ТСН.

Місцеві жителі скаржаться, що в квартирах важко дихати. Рятувальники поки не знають, де саме горить. Наразі вони займаються дослідженням потенційних місць займання.

В Гідрометцентрі пояснюють, що Черкащина вже місяць потерпає без дощів. А цей інцидент вже п'ятий за рахунком. Суттєво покращити ситуацію можуть опади. Однак дощ і вітер обіцяють аж із 20 жовтня.

"Дуже важко дихається. Почалось десь із другої години ночі. В мене хворе серце і я дуже важко перенесла цей смог. Кажуть, листя-не листя, шось інше горить", - каже жителька Черкас Антоніна Кравченко.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Лабораторією нашого центру зафіксовано перевищення гранично допустимої концентрації по оксиду вуглецю в 1,2 рази. Про причини задимленості нам невідомо", - каже начальник Черкаського обласного Гідромецентру Віталій Постригань.

Читайте також: Забруднення повітря в Китаю набагато перевищує норму - Greenpeace

Як повідомлялось раніше, на початку вересня більшість українських областей затягнуло димом від пожеж на торфовищах, у лісах та полях. Жителі великих міст від сходу до заходу масово скаржилися на сморід та задуху.