За добу виявили одразу два незаконних місця зберігання боєприпасів у Донецькій області: у Артемівському та Слов'янському районах.

Про це пише УНІАН.

"Неподалік від села Іванград Артемівського району силовики із СБУ та правоохоронці знайшли у звичайному дерев'яному ящику три гранати типу "РГД-5", один запал від гранати "РГД-5", один електродетонатор, три запальні трубки ручного виготовлення", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Двоє бійців АТО отримали поранення на Донбасі

Також, у схроні лежали дві тротилові шашки вагою 400 грам і два - вагою 200 грам, елемента динамічного захисту танка, близько сотні автоматних патронів калібру 5,45 міліметра.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Все це оглянули та передали саперам на знищення. Транспортування вибухівки виявилось неможливим.

Міліція шукає власника боєприпасів та свідків.

Чотири протитанкових гранатомети, гранати Ф-1 і РГД-5, два запала до них і 270 патронів калібром 5,45 міліметра вилучили співробітники Слов'янського міського відділу міліції неподалік від села Сергіївка.

Все це невідомі зберігали в підвалі зруйнованого будинку в одному з садівничих товариств.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу.

Злочинцям в обох випадках загрожує ув'язнення на строк від трьох до семи років.