У Рівненській області священик організував групу з видобутку, скупки та продажу бурштину-сирцю. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

У місті Кузнецовськ Рівненської області організована група місцевих жителів налагодила систему незаконного видобутку, скупки та продажу бурштину-сирцю. Організатором виявився священик, який залучив до протиправної діяльності свого родича і старосту приходу.

СБУ вилучила у зловмисників знаряддя для видобутку та понад 70 кг унікального бурштину – окремі експонати важать понад 500 грамів, є ексклюзивними і тому вартість кожного визначається індивідуально. Загальна орієнтована вартість бурштину за цінами "чорного ринку" сягає приблизно 5 млн грн.

Читайте також: На Рівненщині затримали три авто з бурштином

Раніше повідомлялося, що СБУ вилучила 107 кілограмів бурштину в одній з квартир у Рівному. Вартість конфіскованого каменю перевищує 2 мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще