У другому турі виборів міського голови Львова за мерське крісло позмагаються Андрій Садовий, який набрав менш ніж половину голосів виборців, та представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський. Оброблено 100% бюлетенів. Про це повідомив керівник міського виборчого штабу ВО "Свобода" Андріян Гутник на прес-конференції у Львові, передає Інтерфакс-Україна.

"За результатами нашого паралельного підрахунку, що збігається з підрахунками інших штабів крім "Самопомочі", Андрій Садовий набирає 48,92%, Руслан Кошулинський - 12,2%, Володимир Гірняк - 10,98% та Дмитро Добродомов - 10,67%", - сказав Гутник.

З його слів, Кошулинський розпочав підготовку до другого туру виборів.

Керівник обласного виборчого штабу Ігор Янків висловив припущення, що дані від "Самопомочі" ґрунтуються на помилці в підрахунках.

"Підрахунок результатів на виборах партій та міського голови різняться. На виборах міського голови не беруть до уваги зіпсовані бюлетені, а в "Самопомочі" їх підрахували. Ми консультувалися і в ЦВК, і в міській виборчій комісії, і там підтвердили правильність нашої методики", - наголосив Янків.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: У Києві та Одесі мера оберуть у другому турі

Щодо результатів виборів до міськради, за словами Гутника, прохідний бар'єр подолали 8 партій, що не відрізняється від результатів екзитполів.

Нагадаємо, США заявили, що в цілому, вибори в Україні пройшли в рамках демократичного процесу. В Америці сподіваються на проведення 15 листопада місцевих виборів у Маріуполі та інших населених пунктах, де вибори не відбулися.