Комісія у складі відповідальних керівників Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України з'ясувала причини виникнення пожежі на складі боєприпасів у Сватовому.

"Близько 19.45 29 жовтня, внаслідок пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію із-за меж складу, на території військової частини сталося займання та пожежа", - сказано у повідомленні Міноборони.

Слідчий відділ Служби безпеки України у Луганській області вже почав розслідування за частиною 3 ст. 258 Кримінального кодексу України - терористичний акт.

Читайте також: Сватове охопила паніка, мешканці ховаються у підвалах (фото)

За даними Міноборони, до ліквідації наслідків інциденту задіяли пожежні танки. Територію пожежі облетів вертоліт, щоб оцінити обстановку та визначити основні завдання щодо ліквідації надзвичайної ситуації.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Як повідомляється, інтенсивність вибухів знизилася, однак поодинокі боєприпаси продовжують вибухати.

За уточненими даними, через пожежу та детонацію боєприпасів травми отримали чотири військовослужбовці. Окрім того, загинула одна цивільна особа, ще одна отримала поранення.