Вчора, 31 жовтня, близько 10:00 у Донецькій області під Авдіївкою загинув старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Труш з позивним "Артист".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав викладач факультету журналістики ЛНУ Богдан Тихолоз.

За його словами, Труш підірвався на міні разом зі своїм бойовим товаришем Віталієм Кравченком з позивним "Гектор".

Тихолоз відзначив, що це перший викладач Львівського університету, який загинув за час проведення АТО.

Читайте також: У зоні АТО все спокійно - штаб

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Володя зробив свій вибір свідомо і чесно, коли в той самий день, як отримав повістку, з'явився у військкомат. І потім підтвердив його, цей вибір, – ще не раз. Інакше не міг. Не хотів. Був так вихований", - написав викладач.

Володимир Труш у 2000 році закінчив філологічний факультет ЛНУ. В 2000-2002 рр. був старшим лаборантом кафедри бібліотекознавства і бібліографії. З 2001 до 2002 рр. обіймав посаду заступника декана філологічного факультету, а з 2003 по 2006 рр. - заступника декана факультету культури і мистецтв.