Куйбишевський районний суд Запорізької області виніс вирок очільниці диверсійної групи терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці встановили, що у липні минулого року зловмисниця вступила до одного з терористичних угруповань "ДНР" та отримала прізвисько "Сахара". Вона виконувала розвідувальні виїзди до міст, які контролюються українською владою – Маріуполь, Курахове та Краматорськ. Також займалася збором даних про кількість українських військ, обладнання їхніх позицій і блокпостів, укріплення та озброєння. Наприкінці листопада 2014 року "Сахара" очолила одну з диверсійних груп терористичного угруповання "Оплот".

Читайте також: Арешт "міністра" "ДНР" Тимофеєва виявився фейком

У травні цього року ватажки терористів наказали їй провести розвідку на території Харківської та Запорізької областей.

"Сахара" таємно прибула до Бердянська під виглядом студентки одного з вишів Запорізької області. Терористка збирала інформацію про обороноздатність міста, систему пропускного режиму, кількість технічного оснащення та озброєння українських військ.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Зловмисницю затримали у ході спецоперації.

Суд призначив терористці покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.