Вінницькі правоохоронці викрили черговий конвертаційний центр, в якому вводили в тіньовий обіг мільйони гривень. Зокрема, йдеться про 30 млн гривень, повідомили в прес-службі прокуратури Вінницької області.

Одному з "директорів" підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину за статтею "фіктивне підприємництво" Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт стосовно нього направили до суду.

Досудове розслідування інших злочинів так званого конвертаційного центру триває та перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Читайте також: Стрілянина у центрі Києва: СБУ спіймала кур'єрів із грошима для виборів (фото)

Нагадаємо, у Харкові 44-річний росіянин організував злочинну діяльність. Собі в помічники він взяв 10 чоловік і створив понад 12 фіктивних підприємств для незаконної конвертації грошей, отриманих злочинним шляхом. За два останні роки зловмисники вивели у тіньовий обіг понад 300 млн гривень, а ймовірні втрати бюджету тільки з ПДВ становлять близько 50 млн гривень.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще