Важка військова техніка частково перебуває біля лінії зіткнення з обох сторін. Її, відповідно до Мінських домовленостей, потрібно було відвести у спеціальні місця зберігання.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової лінії ОБСЄ, передає "Українська правда"

Спостерігачі зазначають, що бачили на підконтрольній Україні території три самохідні гаубиці "Акація" поблизу Попасної та 31 танк біля Тополиного за 20 км від Маріуполя.

На окупованих територіях місія ОБСЄ побачила шість самохідних гаубиць "Гвоздика", шість "Градів" та сім гаубиць Д-30.

Спостерігачі повторно перевірили чотири пункти зберігання відведеної зброї сил АТО. На двох з них зброя була на місці, а на решті виявили нестача двох мінометів.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Читайте також: Перемир'я на Донбасі крихке - ОБСЄ

Зазначається, що жодна зі сторін поки не надавали спостережній місії список відведеної важкої зброї.

Начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов розповів, що відведення українського озброєння проходить за затвердженим планом та контролюється місією ОБСЄ,

Він додав, що відбувається ротація українських частин та підрозділів. Селезньов вважає, що можливо через це ОБСЄ і зафіксувало переміщення техніки. Всі повідомлення про недостачу, за його словами, ретельно перевірять.