Навчання курсантів нової патрульної служби Дніпропетровська у розпалі. Майбутні "копи" не тільки сидять за партами в аудиторіях, а й посилено тренуються - не менше чотирьох годин щодня, вже в грудні-січні вони надінуть форму і вийдуть на вулиці міста. Про це повідомляє прес-служба ДнепрОГА.

"У спортзалі вся підлога встелена татамі. На них 20-30 хлопців. У них розминка перед уроком захисту від нападу ножем. Цей тренінг дуже важливий на початковому етапі, він психологічно готує курсантів до роботи. Це імітація звичайного контакту з правопорушником на вулиці. Потрібно дотримуватися процедури, правильно вести діалог, тримати дистанцію. А коли хуліган спробує вдарити ножем - ухилитися і дістати з кобури пістолет", - пояснює інструктор з тактичної підготовки Олександр Комісаров.

Читайте також: Штати займуться навчанням батальйонів армії України

Попереду у курсантів - маса таких тренувань. Підготовка - до кінця грудня. "Навчимо їх діяти на вулиці і в приміщеннях, правильно зупиняти правопорушника за кермом, спілкуватися, залагоджувати конфлікти, затримувати, доставляти в райвідділ міліції. Наприкінці - іспит", - пояснив Комісарів.