У трьох селах в Балтському районі Одеської області ввели карантин. Причиною цього стали зафіксовані випадки захворювання на африканську чуму свиней і сказ.

Про це повідомляє місцеве видання "Траса Е-95".

Начальник районного управління ветеринарної медицини Володимира Глухова розповів, що у Савранському районі зафіксували випадок захворювання на африканську чуму свиней. Це, за його словами, і стало причиною запровадження профілактичних заходів на всій прилеглій території.

Він зазначив, що в селі Піщана посилили контроль за ситуацією і заборонили діяльність стихійних ринків. Глухов наголосив, що ветслужба готова оперативно реагувати на спалах захворювання.

Читайте також: Африканська чума свиней дісталася до Одеської області

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Також карантин ввели в Плоскій і Кармелюковській сільрадах. Тут виявили випадки захворювання на сказ у корови і у мисливської собаки.

Начальник районної лікарні ветеринарної медицини Юрій Лещенко сказав, що ситуацію у населених пунктах моніторитимуть протягом двох місяців. Ветслужба провела домашнім тваринам вакцинацію, а в районі працює надзвичайна протиепізоотична комісія.

Зазначається, що поки не зафіксовано випадків контакту людей з хворими тваринами.