У суботу, 21 листопада, в Дніпропетровську біля пам'ятного знаку Небесній сотні та героям АТО відбулися урочистості до Дня Гідності і Свободи. Квіти покладали учасники Революції Гідності, бійці АТО, представники влади, політичних партій, громадських організацій, духовенство, пише Радіо Свобода.

Просто неба на чорно-червоному фортепіано, яке стало символом Революції Гідності, музикант зіграв українські мелодії.

"Сьогодні той день, зякого почалася історія нової української держави. Це пам'ять про тих людей, які віддали життя за незалежність країни", – зазначив учасник Євромайдану, боєць батальйону "Дніпро-1" Дмитро Руденко.

Пізніше учасники дніпропетровського Майдану з синьо-жовтою символікою пройшли до Європейської площі міста, де взимку 2013-2014 років відбувалися події Революції Гідності. На площі відкрилася імпровізована виставка фотографій, плакатів, листівок того часу. Активісти взяли участь в акції "Згадуємо дніпропетровський Євромайдан разом", показували атрибути та обереги, які були з ними на Майдані.

Читайте також: Повільно і впевнено в Україні ростуть нові лідери - Найєм

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Окрім того, напередодні жалобні заходи відбулись на батьківщині одного з перших загиблих на столичному Майдані Сергія Нігояна – в селі Березнуватівка Солонянського району Дніпропетровщини.

День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада на честь початку двох революцій – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.