Львівська дитяча клінічна лікарня отримала шість сучасних апаратів, здатних підтримувати немовлят із вродженими серцевими вадами вже у перші хвилини життя. Це – два монітори, які визначають ритм серцебиття і сатурацію крові, тобто насичення її киснем, та чотири пульсоксиметри, які вимірюють пульс немовляти.

"Ця апаратура дозволяє чітко зафіксувати основні життєво необхідні параметри життя. Якщо апарати фіксують їхні порушення – лікарі оперативно приходять на допомогу. Ці апарати працюють цілодобово: якщо одні дітки вже зміцнішали, ми підключаємо до апаратів інших", – каже заступник головного лікаря Львівської міської дитячої лікарні Роман Герега, пише ZAXID.NET.

Зараз у реанімаційному відділенні лікарні перебуває десять діток і всі вони підключені до цієї сучасної апаратури.

Кошти, які витратили на обладнання, – це майже двісті тисяч гривень. Понад двадцять тисяч із них зібрали під час благодійної акції "Пробіг з вірою у серці", участь в якій взяли понад 600 львів'ян. Решта – фінанси партнерів проекту.

Читайте також: Митці перетворили на казку дитячі лікарні та дитсадки (фото)

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Спочатку лікарні нам надають заяви – список того, що для них є першочерговим, а що другочерговим – і ми вже тоді контактуємо з постачальниками. Починаються торги: хто і які знижки може нам дати. Ми розуміємо, що частина коштів – це внески громадян, тому їх ми маємо використати найоптимальніше", – пояснює керівник проектів Благодійної Фундації "Відкриті Серця України" Ніна Гаєвська.

Благодійні "Пробіги з вірою у серці" в Україні організовують вже п'ятий рік поспіль. У Львові він відбувся вдруге у вересні цього року.