Сьогодні, 6 грудня, в Україні проходить святкування 24-ї річниці створення національної армії - Збройних сил України.

Верховна Рада заснувала це свято ще 19 жовтня 1993 року і приурочила його до дати прийняття закону України "Про Збройні сили України" - 6 грудня 1991 року, передає РБК-Україна.

День збройних сил відзначають в Україні на загальнонаціональному рівні - військовослужбовців вітає президент, відбувається урочисте покладання квітів до могили Невідомого солдата і божественна літургія.

У частинах української армії проходять урочисті збори, церемонії вручення державних нагород та святкові концерти. Програму свята завершує святковий феєрверк у містах-героях та містах розташування керівних центрів української армії.

Читайте також: Бійці АТО тримають у полоні "Путіна" та "Кабаєву" (відео)

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Зазначимо, зараз до складу Збройних сил України входять: Сухопутні війська, Повітряні сили, Військово-морські сили та Сили спеціальних операцій. Останні були створені в 2015 році на тлі російської військової агресії, яка триває з весни 2014 на Донбасі та в Криму.

У березні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про збільшення чисельності ЗСУ до 250 тисяч чоловік.

У 2014 року президент скасував "радянське" свято 23 лютого. Замість нього заснували український День захисника вітчизни на Покрову - 14 жовтня.