Адміністрація президента України відхилила подання на отримання українського громадянства від декількох іноземців, які беруть або брали участь у Антитерористичній операції в складі полку "Азов".

Причиною відмови стала відсутність необхідних документів, зокрема довідки про несудимість за тяжкі злочини, передає ВВС.

За словами росіянина Артема Єсеніна, який є бійцем "Азову", документи подавали більше двадцяти чоловік і "на кожного бійця була особиста рекомендація міністра внутрішніх справ Авакова".

Читайте також: "Азовці" - найпідготовленіші в АТО - Аваков (фото)

Єсенін відзначає, що отримати довідку про несудимість для нього та його земляків проблематично, адже більшість росіян з "Азову" перебувають у розшуку в РФ "за свою проукраїнську позицію в конфлікті на сході".

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Адміністрація президента поки ніяк не прокоментувала цю інформацію. У відповіді на електронну петицію щодо громадянства для іноземних учасників АТО на сайті президента України згадується перелік документів, які потрібно подавати "особам, що мають визначні заслуги перед Україною". У числі цих документів вказано довідку "про те, що особа на території іноземної держави не вчиняла тяжких або особливо тяжких злочинів, злочинів проти людства та не здійснювала геноцид".