За повідомленням міністра енергетики Олександра Новака, Росія не має наміру перекривати Україні газ через енергоблокаду Криму.

За його словами, Кремль не хоче перешкоджати транзиту газу до Європи і не ставитиме під сумнів гарантії забезпечення блакитним паливом європейських громадян.

В одному із інтерв'ю Новак запевнив, що Росія дотримуватиметься норм договорів із газопостачання та транзиту газу, які діють до кінця 2019 року і не має намір вносити зміни у домовленості. В той же час він повідомив, що Україна більше не матиме знижки на газ.

Читати також: Паніка в Криму: півострів тоне в екскрементах (відео)

До слова, енергоблокада Криму триває вже другий тиждень поспіль. Вчора активісти погодились частково відновити енергопостачання на лінії "Титан-Каховка".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Жодна із спроб налагодити енергоміст із Краснодару до Криму досі не завершилась успіхом. Мешканці потерпають від холоду та погрожують масовими протестами.

В свою чергу Президент України Петро Порошенко повідомив, що після консультацій із головою Меджлісу кримськотатарського народу Рафатом Чубаровим вже найближчим часом подача електроенергії в Крим буде відновлена.