Білі чаплі, які гніздяться в Одеській області, можуть померти від холоду в будь-який момент.

Зазвичай до зими птахи залишають Україну, але цього разу вони залишилися на Тігульскому лимані. Якщо похолодає, вони не виживуть, наголошує еколог Іван Русєв, передає odessamedia.net.

"Вони відлітають, як тільки відчувають наближення перших морозів. Але осінь і початок зими в цьому році теплі, тому вони не стали залишати насиджені місця ", - сказав він.

Але чаплі ще можуть встигнути відлетіти, якщо морози не прийдуть в Україну раптово. Зазвичай птахи зимують в Африці. Але для цього їм потрібно подолати чотири тисячі кілометрів. У найвитриваліших може піти на це два дні. Деякі птахи зупиняються на відпочинок в дельті Дунаю.

Читайте також: У харківському зоопарку чорні лебеді "всиновили" буйвола (фото, відео)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Чаплі - дуже ніжні створіння. Вони "стежать за фігурою", і жировий прошарок у них тонкий. Тому взимку у чапель не так вже багато енергії. На великі відстані у них не вистачить сил ", - попереджає еколог.

Тому важливо, щоб по дорозі в Африку птахи змогли знайти місця, де вони можуть перепочити і підкріпитися.