У мережі з'явилося відео з дев'ятьма найвідомішими і найкрасивішими замками і фортецями України з висоти пташиного польоту.

Автор ролика - студія Falcon.

У ролик увійшли: Аккерманська фортеця, Кам'янець-Подільська фортеця, Меджибізький замок, Хотинська фортеця, Ужгородський замок, замок Паланок (Мукачево), палац графа Шенборна (санаторій "Карпати"), Олеський та Підгорецький замки.

"Дев'ять найвідоміших замків і фортець України, дев'ять справжніх перлин української історії різних періодів - це лише частинка з того, що нам хотілося зняти з висоти пташиного польоту", - так описали автори своє відео.

Читайте також: Топ-10 найкрасивіших фото пам'яток культури України по Вікі-версії (фото)

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

З 5 тисяч фортець і замків до сьогоднішнього дня в Україні збереглося всього 116. Причому, від багатьох з них залишилися лише руїни. Найвідоміші і впізнавані замки в Україні знаходяться у Кам'янець-Подільському, Мукачево та Хотині. Останній замок віднесений до одного з семи чудес України. Сьогодні там працює державний історико-архітектурний заповідник.