З'явились нові факти присутності російських найманців в зоні АТО. Зокрема, в Донецькій області на боці бойовиків воює приватна військова компанія (ПВК) "МАР" з Санкт-Петербурга.

Кілька днів тому в соцмережах з'явилися фотодокази присутності співробітників цієї компанії. Наприклад, біля в'їзду в Донецьк і селище Спартак, де проходить лінія фронту.

Подібні факти наводить "Четвертая власть".

ПВК "МАР" зареєстрована в Росії і предметом діяльність компанії є приватна військова діяльність і надання приватних військових послуг.

Відомо, що співробітники "МАР" займаються доставкою на Донбас гуманітарної допомоги, а також беруть участь у бойових діях. Зокрема, ще в червні 2015 року співробітники ПВК виклали фото зі зброєю і в окопах.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: Бойовики знищили Софіївку (фото)

Додамо, що це не перший факт участі російських приватних військових компаній у військових діях на Донбасі. Є факти, що саме російська ПВК "Корпорація "Єнот" зачистила в Антрациті місцеві козачі банди, і таким чином сприяла зміцненню влади угруповання Ігоря Плотницького.

Окрім цього, українська розвідка неодноразово повідомляла про присутність на окупованих територіях Донбасу кадрових російських військових та офіцерів ФСБ. Сьогодні вони здебільшого координують дії бандформувань і працюють військовими інструкторами.