За рік кількість ДТП, в яких постраждали діти, тільки в Києві зросла вчетверо. Про це напередодні дня Святого Миколая розповіли поліцейські у відділі дитячої травматології лікарні "Охматдит", повідомляє телеканал "24".

"Якщо говорити про ситуацію по Києву, то зростання дитячого травматизму зріс аж на 400 відсотків. Якщо взяти явище в цілому, то потрапили під колеса 232 дитини. 60 з них загинули", - розповіла начальник відділу департаменту превентивної діяльності МВС Тетяна Волошина.

Вчити дітей правилам дорожнього руху треба з тих пір, як вони починають ходити. Як кажуть фахівці, краще за все це робити у формі гри. Дорожні правила кращого всього освоювати в розважальному стилі.

Сечас в "Охматдиті" лікується багато дітей після ДТП. Переважно вони лежать тут зі складними переломами і травмами голови. На реабілітацію після ДТП потрібно від 3 тижнів до 3 місяців, залежно від тяжкості отриманих травм.

Читайте також: У кривавій аварії під Вінницею постраждали п'ятеро - водій загинув (фото)

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Найчастіше діти страждають через легковажність дорослих. Батьки не використовують дитячі крісла і ремені безпеки. А це дуже часто рятує життя в ДТП. Наприклад, у Норвегії за рік в аваріях не загинула жодна дитина у віці до 10 років. А все тому, що діти сиділи в кріслах і були пристебнуті.

У жовтні на Житомирщині трапилася жахлива аварія, коли зіткнулися автомобілі ВАЗ і Toyota. Тоді загинуло шестеро людей, серед яких було четверо дітей.