Починаючи із 2016 року, в Україні забороняється скупувати, реалізовувати чи пропагувати алкогольний напій "Советскоє шампанское".

Таке нововведення пов'язане із набуттям чинності закону про декомунізацію.

Про це повідомили в "Голос Правди".

Як відомо, згідно із новим правилами, на зміну назви шампанського українським виробникам відвели лише шість місяців. В той же час в ЄС Україні дали вісім років на те, щоб наша країна повністю позбулась символів радянської епохи.

Читати також: Контрабандисти везли бойовикам шампанське (фото)

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як відомо, у 2015 році Верховна Рада проголосувала за закон про декомунізацію в Україні. Відповідно до його норм та положень радянські символи поступово мають бути замінені на українські. Це стосується не лише історичних назв, але й подій, святкувань, традицій.

Нагадаємо, більшість регіонів Східної України досі вдало обходять вимоги українського законодавства, зберігаючи положення, яке існувало перед початком виникнення військової агресії в Україні у вигляді статус-кво.