У день святкування Різдва Христового, 7 січня, у рамках проекту "Різдво в Гаю" у Львівському музеї народної архітектури та побуту, або як тут його ще називають "Шевченківський гай", відзначили День пампуха. Пампух – це традиційне частування на західній Україні, солодка булочка з ягідною начинкою.

Про це пише zaxid.net.

Святкування проходили вдень. На головній сцені святкування виступали різні вертепи із спільною колядою з гуртами, а гості свята мали змогу долучитись до різноманітних майстер-класів та відвідати різдвяний ярмарок.

У музеї також розгорнувся ярмарок. Там гостей частували традиційними різдвяними стравами - медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками.

Святкування "Різдва в Гаю" проходитиме й 8 січня. Усі охочі зможуть послухати коляди та відвідати майстер-класи із народних ремесл. Гості також зможуть побачити, як традиційно відбувалось святкування Різдва в українських селах, коли переодягнені у героїв вертепу колядники ходили від хати до хати.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Читайте також: ТОП-5 ворожінь в різдвяний святвечір

У Києві, сьогодні, 7 січня, о на Софійській площі відбувся різдвяний концерт Київського академічного театру українського фольклору "Берегиня".