Державний музей авіації, що розташований неподалік аеропорту "Київ", увійшов до топ-14 найкращих у світі за версією CNN.

Як пише Dream Kyiv, тематичний рейтинг склали до кількох визначних дат в історії авіації: першого пілотованого польоту на моторному аероплані "Флайєр-1", що в грудні 1903 року здійснили брати Райт, та першого комерційного польоту із Санкт-Петербурга (штат Флорида, США) до Тампи (штат Флорида, США), що тривав 23 хвилини та коштував кожному пасажиру $ 5.

Читайте також: Українське авіабудування знущається над Путіним (інфографіка)

Перша п'ятірка музеїв у рейтингу виглядає так: Смітсонівський національний музей авіації та космонавтики (Вашингтон, США), Імперський військовий музей (Лондон, Велика Британія), Національний музей Військово-повітряних сил США (штат Огайо, США), Центр майбутніх авіаційних польотів (штат Вашингтон, США), Французький музей авіації та космонавтики (Париж, Франція).

Видання зазначає, що Державний музей авіації України заснували у 2003 році до 100-річного ювілею світової авіації. Музей створений на території колишньої навчально-авіаційної бази Національного авіаційного університету. Зараз в експозиції вже майже 70 літаків і вертольотів.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Найбільш захопливою експозицією музею є Ту-104, зазначає CNN в описі до українського музею. "15 вересня 1956 року відбулася визначна подія для цивільної авіації. Перший у світі реактивний пасажирський літак Ту-104 здійснив перший пасажирський рейс між Москвою та Іркутськом. Цей літак нині експонується в Державному музеї авіації України, і він є найстарішим серед суден цього типу", - розповів CNN Фелікс Яновський, завідувач кафедри електроніки НАУ.