Мешканець Дніпропетровська Олександр Ковальов колекціонує метеорити. Це захоплення чоловік зберіг ще з дитинства, а тепер небесні тіла допомагають йому оснащувати українських бійців в АТО. Про це пише видання dp.vgorode.ua.

Ковальов розповів, що метеорити знаходити зовсім не важко: достатньо пройтись відкритою місцевістю, однак найбільше їх він знаходить у важкодоступних місцях, особливо в заростях.

Читати також: 16 метеоритів, які можна купити (фото)

За словами Ковальова, відрізнити звичайний камінь від метеорита здатна лише експертиза, тому багато коштів він витрачає саме на такі дослідження, однак пересічному громадянину самостійно визначити небесне тіло не вдасться.

"Існує ряд візуальних ознак: темна зовнішня кора, велика вага, наявність заліза в складі і т. д. Але навіть якщо всі перераховані вище ознаки є, камінь не можна назвати метеоритом без проходження спеціальної діагностики.",- розповів Ковальов.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також дослідник не приховує, що продає свої метеорити, а робить він це для того, щоб допомогти українським бійцям в АТО. Приміром, 52 метеорити він уже продав, однак найбільш цінні екземпляри в колекції дослідник все ж зберігає для себе.