Державне агентство лісових ресурсів України пропонує збільшити відповідальність за незаконне полювання.

За словами виконуючої обов'язки голови Держлісагентства Христини Юшкевич, стан мисливського господарства – критичний, повідомляє канал 24.

"Я надала доручення напрацювати зміни до законодавства щодо посилення відповідальності за порушення правил полювання та використання державного мисливського фонду. І вже найближчим часом штрафи за незаконне полювання зростуть у кілька разів. Будемо пропонувати, щоб за незаконне добування копитних тварин було не адміністративне, а кримінальне покарання", - зазначила Юшкевич.

Читайте також: Держлісагентство вдарить по корупції електронними базами

До того ж, збільшаться і суми відшкодування за нанесені збитки мисливському господарству. На думку чиновниці Держлісагентства, це має стимулювати розвиток єгерської служби.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Юшкевич закликала українців бути пильними і повідомляти про факти браконьєрства, незаконної вирубки лісів або загоряння за номерами (044) 235-56-20, 226-32-53,0-800-604-473. Телефонна лінія працює цілодобово.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Держлісагентство пропонує створити мисливську службу.