Учені з Манчестерського університету в США дослідили зв'язок між порушеннями сну та виникненням суїцидальних думок.

Про це повідомляє "Український медичний часопис"

Від самогубств щорічно гинуть близько 800 тисяч осіб.

Автори проекту провели експеримент, у якому брали участь 18 піддослідних віком від 8 до 65 років, що відзначали в себе схильність до суїцидальних думок і скарги на хронічне недосипання. В анамнезі у 12 з них (67%) була навіть одна або кілька спроб самогубства, у 16 учасників (89%) -кілька епізодів клінічної депресії протягом життя. У 10 - ознаки депресії спостерігали й під час проведення дослідження.

У результаті, вчені визначили три причини виникнення суїцидальних думок на тлі порушень сну.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

1. Відсутність уночі сторонньої допомоги або доступних ресурсів.

2. Депресія від недосипання, яка підсилює загальний негативний настрій мислення, призводить до порушення уваги та зниження активності.

3. Використання сну, як альтернативи смерті (як "схованки" від переживань і проблем), що порушує його загальну картину і тим самим погіршує ситуацію.

Одна з дослідників, доктор Донна Літлвуд, вважає, що отримані результати будуть корисні як для лікарів, так і для соціальних працівників, адже коректна робота соціальних служб у нічний час може допомогти запобігти самогубства.

"Знай" писав про те, що британські вчені встановили, як щоденні маленькі радості впливають на тривалість життя людини.