Щодо рису, як продукту, який впливає на організм, завжди були безліч суперечок. Рис, в цілому, дуже корисний і доступний продукт. З нього можна приготувати безліч смачних страв. Білий рис ми більше споживаємо з-за звички і цінової політики. Коричневий рис вважається більш корисним, білий. Але в чому їх різниця?

Давайте розглянемо два цих продукти і порівняємо, який же все таки рис корисніше: білий або коричневий?

Читайте також: США розірвали військову співпрацю з РФ через Україну

Кожна крупа, до обробки має лушпиння. Після певної обробки з рису знімається лушпиння і він виходить білий. З коричневого рису лушпиння не знімають, тому він відрізняється кольором і своїми властивостями. Колір рису не має ніякого особливого значення, завдяки кольору ми може відрізнити один вид від іншого. Весь секрет міститься в самому лушпинні. Лушпиння містить безліч корисних мікроелементів і заліза, що сприятливо впливає на наш організм.

Всім відомо, що чим менше зберігається будь-який продукт, тим він більш насичений корисними властивостями. У білого рису немає обмежень щодо терміну зберігання, якщо тримати його в сухому і темному місці. Що стосується коричневого рису, то він зберігається значно менший термін. Для тривалого збереження коричневого рису рекомендується тримати його у морозильній камері.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Коричневий рис має особливий смак, щоб приготувати смачну страву, його краще проварити 10 хвилин, процідити під теплою водою і знову поставити на плиту на 15 хвилин.

За складом коричневий і білий рис мають однакову кількість білків, жирів і вуглеводів. Рис сприятливо впливає на нервову систему, він легко засвоюється і поєднується з іншими продуктами харчування. Вживання рису піднімає настрій, допомагає справитися зі стресом, депресією. Рис впливає на стан зубів, волосся і нігтів, завдяки тому, що містить цинк, кальцій і фосфор.

Рис добре засвоюється в організмі, виводить токсини і шлаки з організму.

Варто зробити висновок про те, що в цілому білий і коричневий рис дуже корисний для здоров'я. Єдина відмінність між ними в тому, що коричнева лушпиння містить залізо і додаткові корисні мікроелементи.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що експерти розповіли, які продукти здорового харчування будуть у тренді в 2017 році. На зміну детокс-продуктів прийдуть протизапальні спеції: імбир та куркума, а також рослинний білок.