На великих хабарах 11 березня погоріли військовий офіцер в Закарпатській області та співробітник установи виконання покарань Херсонської області.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook. Правоохоронці затримали посередника офіцера під час передачі другої частини хабара в розмірі сім тисяч гривень.

Начальник Мукачівського військового полігону 128-ї окремої гірської піхотної бригади вимагав гроші від жителя області за те, щоб відпустити йому лісопродукцію без документального оформлення та оплати. Офіцер використовував підлеглого, щоб з його допомогою отримати "нагороду" за свою працю.

Правоохоронці почали кримінальну справу за статтею "одержання неправомірної вигоди посадовою особою". Військовослужбовцю загрожує провести у в'язниці до 10 років.

Крім того, співробітники прокуратури і СБУ затримали заступника начальника одного з установ виконання покарань Херсонської області. Він вимагав від засудженого хабар у розмірі 500 доларів. В обмін пообіцяв посприяти в його умовно-достроковому звільненні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, співробітники СБУ викрили конвертаційний центр в Києві. Його щомісячний оборот досягав суми в чотириста мільйонів гривень.