Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що турецький президент Реджеп Ердоган повинен вибачитися за порівняння голландців з нацистами.

За його словами, якщо Туреччина продовжить нагнітати ситуацію, Нідерланди будуть змушені замислитися про заходи у відповідь.

Раніше голландськв влада відмінила дозвіл на посадку літака глави МЗС Туреччини Чавушоглу в Роттердамі. Там він повинен був виступити на мітингу у дворі генконсульства Туреччини.

Після цього президент і прем'єр Туреччини звинуватили Нідерланди в фашизмі. У свою чергу глава голландського уряду назвав заяви турецьких лідерів божевільними.

Крім того, Європейський Союз заморозив фінансування турецьких реформ, які повинні були б підготувати Туреччину до європейської інтеграції.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Ердоган звинуватив Захід у підтримці терористів на Близькому сході. За його словами, західні союзники озброюють терористів, і зазначив, що має документальні докази цього.