Використання "Сбербанком Росії" при відкритті "рахунків" несертифікованих документів автоматично робить його співучасником тероризму.

Таку думку висловив оглядач Михайло Подоляк у матеріалі " Обрушити "Сбербанк Росії" для видання "Інформатор".

У своїй публікації він підкреслив, що ця фінансова установа входить до системи міжнародних платежів (SWIFT), використовує розрахунки в іноземній валюті, володіє рахунками в світових банках з бездоганною репутацією та торгує частиною акцій на найбільших фондових ринках. І при всьому при цьому "Сбербанк Росії" порушує ряд міжнародних правил.

"Бути членом глобального банківського пулу – значить, скрупульозно слідувати правилам комплаенс-контролю (протидії легалізації злочинних доходів, фінансуванню тероризму, отриманню корупційних доходів), в тому числі через обов'язкову процедуру проходження клієнтів через KYC і АML)", – пише автор.

Незважаючи на це, банк відкриває "рахунки" за ніде не сертифікованими документами, що суперечить юридичним правилам і відразу підпадає під визначення – "фінансування тероризму".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив "Сбербанк Росії" у фінансуванні бойовиків і наголосив на необхідності припинити його роботу на території держави.