З самого народження нас годували молоком. Це цінний продукт, який давав все необхідне організму для здоров'я і росту в дитячому віці. Кожна дитина і дорослий знає про корисні властивості молока.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей продукт лікує від багатьох недуг, у тому числі від застуди. Розглянемо докладніше властивості молока і як його можна застосувати для лікування застуди.
Читайте також: Барселона пропонує Мессі продовжити контракт з цікавими бонусами
Деякі вчені стверджують, що цілющі властивості молока при застуді занадто перебільшені, але все ж вони є. Адже не дарма, наші мами і бабусі поїли молоком, коли застуда дала свої перші ознаки.
Молоко має сечогінну дію на організм, що дуже важливо при захворюванні застудою. Тепле молоко сприяє потовиділенню. Інфекція виводиться з організму сечовипускальним шляхом і через потовиділення.
Стакан теплого молока пробуджує апетит і знижує болючі відчуття в горлі. Якщо додати в тепле молоко шматочок масла - напій буде в один час лікувати горло, а масло змащувати запалені стінки горла.
Молоко з високим відсотком жирності надає нам приплив енергії, що дуже важливо при захворюванні. Молоко дуже калорійне, випивши склянку ви збагачуєте на певний час свій організм корисними речовинами і енергією.
Вживання молока особливо корисно при захворюванні бронхітом. Напій виводить мокротиння з бронхів. Щоб ефект лікування застуди був помічений в найкоротші терміни, додавайте в тепле молоко чайну ложку меду і шматочок масла. Цілющий напій можна пити занадто гарячим, щоб не пошкодити запалене горло. Пийте тепле молоко з добавкою меду та олії як мінімум два рази на день, особливо перед сном. Тепле молоко не тільки допоможе позбутися від недуги, але і впоратися з безсонням.
Не рекомендується вживати молоко людям, з підвищеним інсуліном в крові, тим, хто не переносить лактозу і мають захворювання нирок і шлунково-кишкового тракту.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що не рекомендовано при застуді вживати гарячі напої, замініть їх на теплі. Цілком підходять морси, узвари, чаї з малини у теплому вигляді.