Сьогодні остаточно звільнили всіх учасників блокади у Кривому Торці – близько чотирьох десятків затриманих правоохоронці відпустили після попереднього допиту.

Про це на сторінці у Facebook написав заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, із 45 людей, які на той час перебували на станції, восьмеро виявилися колишніми бійцями АТО, а ще шестеро – раніше відбували покарання у місцях позбавлення волі. Крім того, під час затримання у чотирьох блокадників вилучили зброю.

Після перевірки документів з'ясувалося, що тільки двоє осіб – родом із Донецька, а всі інші – приїхали зі різних областей: Дніпропетровської,Чернігівської, Сумської, Вінницької та Миколаївської.

Аброськін додав, що житомирянин свого часу 9 років сидів у в'язниці за вбивство.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Саме він і зізнався, що їх звозили централізовано на місце, а також нібито платили по 400 гривень кожного дня за так зване "чергування на редуті". Передбачалося, що блокада триватиме близько трьох тижнів.

Втім, поки що поліція не з'ясувала, чи справді вони отримували гроші, і від кого саме.

13.03.2017 р. співробітниками ГУНП Донецької області були затримані 45 осіб, з них 8 осіб, які з їх слів брали участь в АТО, 4 - власника зброї та 6 - раніше засуджених осіб. Вони є мешканцями 8 областей України: - Дніпропетровська – 17; - Київська – 10; - Чернігівська – 8; - Вінницька – 4; - Житомирська – 2; - Донецька – 2; - Сумська – 1; - Миколаївська – 1. Один із затриманих – житель Житомирської області, раніше засуджений за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошами та обіцяли плату за три тижні чергування на «редуті» - 400 гривень на день. Станом на сьогоднішній ранок всі вони відпущені. Жоден з них не має тілесних ушкоджень. Але надходить інформація, що відома особа - організатор "блокади" вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами "на здоров'я" для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" не надходило. Звертаюсь до кожного - не ведіться на провокації та гучні заяви від політиків-невдах, які намагаються за рахунок чужого горя підняти собі рейтинг. Поліція Донеччини діє виключно в межах закону та робить все можливе задля безпеки наших громадян.

Posted by Vyacheslav Abroskin on Monday, 13 March 2017

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що поліція відпустила блокадників, яких днями затримали у Кривому Торці.