Сумнівів немає в тому, що фрукти вважаються найкориснішими продуктами харчування. Це ідеальний варіант для легкого і повноцінного перекусу вдень і перед сном. У фруктах міститься безліч вітамін, мікроелементів, клітковина і речовин, які допомагають підтримувати наш організм в хорошому самопочутті і позбутися від проблем із захворюваннями.

Але не варто забувати про те, що деякі фрукти містять цукор. Коли велика кількість цукру надходить в наш організм це призводить до зайвої ваги і деяких захворювань.

Читайте також: Головкін вважає Madison Square Garden своєю другою домівкою

Виявляється у дії фруктів є дві сторони медалі, хороша і не не зовсім. Але не варто відразу відмовлятися від споживання фруктів. Фрукти, як і інші продукти харчування слід ретельно вивчити, щоб направити їх дію в позитивну сторону.

Американська Асоціація з хвороб серця, вході досліджень, рекомендує не більше 6 чайних ложок (24 грама) доданого цукру в день для жінок і 9 чайних ложок (36 грамів) для чоловіків. Вони ж рекомендують чоловікам і жінкам від 19 до 30 років дві чашки фруктів в день.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До чого призводить надмірне вживання цукру?

Зайве його кількість призводить до хвороб зубів, набору ваги, проблем з серцем, відкладенню холестерину в організмі. Деякі вчені твердять про те, що фруктоза, яка міститься в фруктах є одним з найшкідливіших видів цукру. Фруктоза підвищує кількість жиру на животі, уповільнює метаболізм, збільшує вагу.

Що ж робити?
Дієтологи рекомендують вживати якомога більше фруктів при дотриманні дієти, але у фруктах зазвичай в 3 рази більше калорій на порцію, ніж в овочах, вони все одно вважаються низькокалорійними.

Щоб навпаки не нашкодити собі і своїй вазі, необхідно вивчити таблицю споживаних вами фруктів, де вказані відсотки вміст сахарози в кожному з них. Якщо ваші найкращі фрукти мають багато цукру, необхідно зменшити кількість їх споживання і їсти тільки в першій половині дня, щоб набрані калорії встигли зникнути завдяки підвищеній активності протягом дня.

Ці факти не повинні спровокувати ваш відмова від споживання фруктів. Пам'ятайте, що ви повинні знати зміст будь-якого продукту, який має місце бути у вашому раціоні.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що знання поживності фруктів допоможе правильно збалансувати раціон чи організувати здоровий та ситний перекус.

Калорійність – важливий момент при складанні дієт, проте головною перевагою фруктів, звичайно, є вміст вітамінів та корисних елементів.