Росія постачає бойовикам "ЛНР" поставляє заборонені види озброєння. На окуповані території привозять протипіхотні міни ПМН-2.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. Співробітники українських спецслужб виявили в зоні АТО боєприпаси російського і радянського походження. Протипіхотні міни знайшли на околиці села Троїцьке в Луганській області. На них було нанесене радянське маркування.

"Ці боєприпаси відповідно до Оттавського договору (Конвенція про застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення), заборонені для використання у військових конфліктах. Росія, на відміну від України, принципово відмовилася підписати цей документ. За інформацією спецслужби , ці міни поставляються бойовикам так званої ЛНР з території Росії ", - зазначили в СБУ.

Міна приводиться в дію, коли солдат наступає на неї. Під час вибуху людина отримує важку травму нижньої частини ноги.

Ще один арсенал правоохоронці виявили в районі Красногорівки Донецької області. Там зберігалася граната РГО з запалом. Експерти з'ясували, що боєприпас виготовили в Росії в 1995 році.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бойовик "ЛНР" вирішив підлікуватися в лікарні, розташованій на підконтрольній Україні території. Він не захотів лікуватися на окупованих територіях, оскільки там відсутнє необхідне медичне забезпечення та ліки.