Відомий персонаж із однойменного фільму Росомаха зі своєю здатністю до миттєвої регенерації надихнув групу вчених на створення матеріалу, який здатен самовідновлюватися та проводити електрику, що дозволить використовувати його у робототехніці, виготовленні моніторів тощо.

Про це розповіла група хіміків з Каліфорнії на чолі з Чао Ван в ході Національної зустрічі Американського хімічного співтовариства, - пише Business Insider.

Тести показали, що цей матеріал досить стійких до подряпин та інших пошкоджень та навіть може "самосклеюватися". Якщо його розрізати навпіл, то менш ніж за добу він повністю відновиться та набуде першопочаткової форми. Крім того цей матеріал може розтягуватися у 50 разів від початкових розмірів.

Як пояснили винахідники, в основі матеріалу лежить тип ковалентного зв'язку, відомий як іон-дипольна взаємодія. Таким чином, коли з'являються якісь пошкодження іони та молекули притягуються один до одного, "згладжуючи" всі ушкодження.

"Може здатися, що самовідтворюваними матеріали можуть бути застосовні лише в далекому майбутньому, але я впевнений, що вони скоро з'являться в мобільних телефонах. Протягом трьох років вони надійдуть на ринок і змінять наше повсякденне життя", - заявив провідний автор дослідження Чао Ван.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", корпус нового iPhone 8 виготовлятимуть з рідкого металу, він неймовірно міцний і здатний приховувати дрібні подряпини.