Нові власники заплатять за українські представництва Сбербанку Росії близько 130 мільйонів доларів.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела. Суму продажу можна спів ставити з капіталом українського представництва. Він, згідно зі звітністю за січень-вересень 2016 року, становить 144 мільйони доларів.

45% акцій фінустанови купить бізнесмен Григорій Гусельников за допомогою Norvik Banka, а син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд стане власником 55%. Всю суму виплатять одразу після підписання договору купівлі-продажу. Операцію планують завершити до кінця першого півріччя 2017 року.

Спочатку сума продажу була значно більшою, але на її зниження вплинуло введення санкцій в Україні. Також негативний вплив мало блокування філій Сбербанку.

Зазначається, що одних домовленостей для здійснення угоди недостатньо, її повинен узгодити Нацбанк України. Гусельников стверджує, що після продажу банк змінить вивіску і буде працювати під брендом латвійського Norvik Banka. Також він сподівається на зняття санкцій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, з'явилося ім'я нового керівника Ощадбанку після продажу. Посада займе нинішній заступник голови правління Ірина Князєва.